Marketing Stagiaire Juliette – Blog #1

8 October, 2018

Even voorstellen.. Mijn naam is Juliette en ik ben 24 jaar oud. Op dit moment zit ik in het derde leerjaar van de opleiding Ondernemerschap en Retail Management. De eerste helft van het derde leerjaar van deze opleiding houdt het lopen van 21 weken stage in. Ik loop inmiddels al een aantal weken stage op de marketingafdeling van het cosmeticabedrijf Darmand Group in Weert. Het bevalt me erg goed :-)!

 

Darmand Group is een bedrijf dat internationaal actief is in de beautybranche. In 1993 betrad Darmand Group de cosmeticamarkt. Op dat moment had Darmand Group nog niet deze naam. Als CNC International introduceerde Darmand Group het nagelmerk Nail Creation. Nail Creation werd een sterk internationaal merk voor professionele gel, acryl en andere nagelproducten. In 1997 introduceerde Armand Hoes, de eigenaar van Darmand Group, de eerste digitale pigmentatie in Europa genaamd Nouveau Contour. In 2011 breidde het bedrijf zich uit met de ontwikkeling van Dermatude.

 

Ik heb veel affiniteit met cosmetica, mede doordat ik de mbo-opleiding Wellness niveau 4 heb afgerond en ik mezelf schoonheidsspecialiste mag noemen. Na het behalen van dit diploma heb ik besloten om een hbo-opleiding te volgen. Tijdens de eerste twee jaar van de hbo-opleiding merkte ik dat ik de cosmetica branche toch wel begon te missen. Daarom vind ik het superleuk dat nu in mijn derde leerjaar stage kan lopen op de marketingafdeling van een cosmeticabedrijf!

 

Ik ga jullie nu even kort vertellen over de hoogtepunten uit de eerste paar weken van mijn stage bij Darmand Group. Op de eerste stagedag ben ik erg goed ontvangen in het bedrijf. Mijn stagebegeleider, die werkt op de marketingafdeling, heeft mij geïntroduceerd bij de teamleden van de marketingafdeling. Ook heeft ze met mij even een rondje gemaakt op de andere afdelingen van het bedrijf, zodat ik met iedereen die op dat moment aanwezig was kennis kon maken.

 

De eerste weken stage op de marketingafdeling van Darmand Group heb ik al met veel dingen kennis gemaakt. Zo heb ik veel informatie gekregen over de cosmeticamerken die Darmand Group bezit en kennisgemaakt met het beheer van social media. Het is namelijk de bedoeling dat ik tijdens mijn stageperiode berichten ga plaatsen op de social mediakanalen die Darmand Group bezit. Alle cosmeticamerken die Darmand Group bezit hebben namelijk een eigen Facebook- en Instagrampagina. De Facebookpagina’s van ieder merk bestaan uit een Nederlandse en een internationale Facebookpagina. Het is de bedoeling dat ik de komende maanden zowel in het Nederlands als in het Engels berichten plaats op social media. Dit vind ik erg leuk en leerzaam. Ik heb namelijk nog wat moeite met het schrijven van teksten in het Engels. Het plaatsen van social media berichten in het Engels is een leuke manier om te kunnen werken aan mijn Engelse schrijfvaardigheid.

 

Ik heb tijdens de eerste paar weken van deze stage een dag mee mogen kijken bij een training die bij de Darmand Group gegeven werd. Er worden bij de Darmand Group namelijk ook trainingen gegeven aan ondernemers die gaan werken met de producten van Darmand Group. Op de dag waarop ik mee mocht kijken werd er een training gegeven van Nouveau Contour. Nouveau Contour is het permanente make-up cosmeticamerk van Darmand Group. Het eerste gedeelte van de training hield theorie in. De deelnemers van de training kregen uitgebreide informatie over het merk en over het werken met permanente make-up. Ik heb tijdens het theoriegedeelte veel aantekeningen gemaakt. Deze theorie kan ik de komende maanden wellicht goed gebruiken. Na het theoriegedeelte was het tijd voor de praktijk. Darmand Group heeft in het gebouw ook een aantal praktijklokalen waar praktijktrainingen gegeven kunnen worden. Het was erg leuk om van het interessante theoriegedeelte naar het praktijklokaal te gaan om kennis te maken met de praktijk.

 

Op zaterdag 15, zondag 16 en maandag 17 september heb ik voor de cosmeticamerken Dermatude en Nouveau Contour op de Beauty Beurs in Utrecht gestaan. Het was mijn taak om de mensen die deze twee stands bezochten te ontvangen en een drankje aan te bieden. Wanneer ze vroegen om meer informatie heb ik ze doorverwezen naar mijn collega’s. Het was namelijk hun taak om zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken over Dermatude en Nouveau contour. Het doel van het staan op een beurs is natuurlijk het werven van nieuwe klanten. Het was erg leuk en leerzaam om deze drie dagen op de beurs te staan :-).

 

De eerste weken van deze stage heb ik al veel leuke dingen gezien en geleerd! Vanaf nu ga ik regelmatig een leuke blog voor jullie posten :-). Zo kunnen jullie op de hoogte blijven van de leuke dingen die ik mee maak en leer op de marketingafdeling van Darmand Group.

 

Lijkt het je ook leuk om stage te lopen bij Darmand Group op de marketing of sales afdeling? Neem dan contact met ons op!